MÚSICA PER A PERSONES SORDES I OÏDORES

enCantados és el projecte de l'Associació ENCANTADES que fa possibles experiències accessibles en Llengua de Signes Catalana i Espanyola

Música d’un quartet de corda accessible en Llengua de Signes Catalana

Anna Griera Parra amb el Quartet Scherzo

Ens agraden els reptes, així que hem fet #accessible en #llenguadesignes els «Quartet de corda en sol m Op.20 núm 3. Allegro amb spirito i Allegro molto» d’Haydn, interpretades pel Quartet Scherzo del Conservatori Municipal de Barcelona.

Però si no hi ha lletra⁉️⁉️⁉️ -Exacte‼️

El que hem oferit és un acostament artístic a aquestes peces signant uns mini relats que hem creat relacionats amb el compositor austríac i amb el format del quartet de corda, així com altres més lliures, inspirades en la mateixa música.Quan ens van proposar fer en llengua de signes la música d’un quartet de corda, ens ho vam prendre com un desafiament . Com signar alguna cosa que no té lletra?: Doncs creant aquest text.

El resultat és una mena de «performance» que ha permés aquesta accessibilitat diferent en llengua de signes (per les persones sordes) i amb el text subtitulat per la Francina Cortés. La intèrpret de llengua de signes/actriu és l’ ANNA GRIERA PARRA i els músics integrants del quartet són: Juan Ignacio Escalante i Steven Ríos, violins; Aina Fernández, viola, i Raquel Tebar, violoncel.

Dit i fet: vam ver #accessible els «Quartet de corda en sol m Op.20 núm 3. Allegro amb spirito i Allegro molto» d’Haydn, interpretades pel Quartet Scherzo del Conservatori Municipal de Barcelona i per l’Anna Griera Parra.

L’actuació ha format part del lliurament de les distincions a les entitats centenàries de Barcelona, al Saló de Cent, a càrrec de l’alcalde de Barcelona Jaume Collboni. A la gala es va sumar la intèrpret de llengua de signes Eva Colldeforn. 

YouTube player
YouTube player

Vídeo: David Ugalde i Ewelina Kolakowska Edició de vídeo: David Ugalde

Subtitulació i disseny gràfic: Francina Cortés

So: Ian Colomer

enCantados està dirigit per Francina Cortés Viana i Núria Martorell Mirabet

#accessibility #enCantados #músicaclásica #lenguadesignos #saludauditiva

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *