MÚSICA PER A PERSONES SORDES I OÏDORES

enCantados és el projecte de l'Associació ENCANTADES que fa possibles experiències accessibles en Llengua de Signes Catalana i Espanyola

ENCANTADES s’encarregarà de signar els quatre concerts de Coldplay a Barcelona

 • La Associació Socio-cultural ENCANTADES s’encarregarà de signar els quatre concerts de Coldplay a l’Estadi Olímpic de Montjuïc els dies 24, 25, 27 i 28 de maig

La Associació Socio-cultural ENCANTADES s’encarregarà de signar els quatre concerts de Coldplay a l’Estadi Olímpic de Montjuïc amb quatre intèrprets de llengua de signes per a cadascuna de les actuacions: dos en Llengua de Signes Catalana (LSC) i dos en Llengua de Signes Espanyola (LSE): Eva García Codorniu, Òscar Argemí, Anna Armadà Aguirre i Aitor Pérez Rello.

ENCANTADES és la responsable del cicle musical enCantados que des de fa quatre anys propicia experiències inclusives a través de la música en llengua de signes per a persones sordes i oïdores. Serà la primera vegada que l’associació oferirà simultàniament una interpretació bilingüe amb les dues llengües de signes oficials a Espanya, tenint en compte que a l’ésser els únics concerts de la banda britànica a Espanya vindran persones de tota la península.

 • Dos intèrprets de Llengua de Signes Catalana i dos de Llengua de Signes Espanyola faran accessibles per a les persones sordes les actuacions a Barcelona de la gira «Music of the spheres»

Així que sí: Chris Martin cantarà en català i en castellà mitjançant les mans, l’expressivitat, el cos i l’art d’aquests quatre intèrprets que ja s’estan preparant les cançons que Coldplay interpretarà els pròxims 24, 25, 27 i 28 de maig a Barcelona, dins de la gira Music of the spheres.

GRÀCIES, DAKOTA

La música intergalàctica de Coldplay també serà inter-inclusiva: recordem que el mateix Chris Martin s’ha atrevit a interpretar mentre canta alguna de les seves cançons durant aquest maratonià tour. D’altra banda, proporciona motxilles vibratòries a les persones sordes perquè l’experiència sigui encara més completa.

En declaracions a CBS Mornings, Chris Martin va explicar que va ser la seva parella Dakota Johnson qui li va animar a tenir en compte al públic amb problemes d’audició i qui li va fer provar una d’aquestes armilles que permeten als usuaris sentir físicament l’impacte i les vibracions dels sons. “Dakota havia agafat aquesta idea de Finneas O’Connell, el germà de Billie Eilish”, va aclarir. Paral·lelament, i com és habitual a enCantados, al públic sord se li regalarà globus que també fan aquesta funció d’amplificar el so de la música.

Des de fa ja més de deu anys Chris Martin batalla amb un problema auditiu: li van diagnosticar Tinnitus, una patologia que provoca brunzits, sons o palpitacions en les oïdes.

enCantados està dirigit per Francina Cortés i Núria Martorell. Pots seguir al cicle en les seves xarxes perquè molt aviat anunciaran més col·laboracions amb artistes nacionals i internacionals.

YouTube player

CAST:
¿Chris Martin cantará en catalán y castellano?
Sí, a través de las manos de los/as intérpretes de lengua de signos de enCantados

La Associació Socio-cultural ENCANTADES se encargará de signar los cuatro conciertos de Coldplay en el Estadi Olímpic de Montjuïc. Con cuatro intérpretes de lengua de signos para cada una de las actuaciones: dos en Lengua de Signos Catalana (LSC) y dos en Lengua de Signos Española (LSE). Ellos son Eva García Codorniu, Òscar Argemí, Anna Armadà Aguirre y Aitor Pérez Rello.

ENCANTADES es la responsable del ciclo musical enCantados que, desde hace cuatro años, propicia experiencias inclusivas a través de la música en lengua de signos para personas sordas y oyentes. Será la primera vez que la asociación ofrecerá simultáneamente una interpretación bilingüe con las dos lenguas de signos oficiales en España, teniendo en cuenta que al ser los únicos conciertos de la banda británica en España vendrán personas de toda la península.

Así que sí: Chris Martin cantará en catalán y en castellano a través de las manos, la expresividad, el cuerpo y el arte de estos cuatro intérpretes. Ellos ya se están preparando las canciones que Coldplay interpretará los próximos 24, 25, 27 y 28 de mayo en Barcelona, dentro de la gira Music of the spheres.

GRACIAS, DAKOTA

La música intergaláctica de Coldplay también será inter-inclusiva: recordemos que el propio Chris Martin se ha atrevido a interpretar mientras canta alguna de sus canciones durante este maratoniano tour. Por otro lado, proporciona mochilas vibratorias a las personas sordas para que la experiencia sea aún más completa.

En declaraciones a CBS Mornings, Chris Martin explicó que fue su pareja Dakota Johnson quien le animó a tener en cuenta al público con problemas de audición y quien le hizo probar uno de estos chalecos que permiten a los usuarios sentir físicamente el impacto y las vibraciones de los sonidos. “Dakota había cogido esta idea de Finneas O’Connell, el hermano de Billie Eilish”, aclaró. Paralelamente, y como es habitual en enCantados, al público sordo se le regalará globos que también hacen esta función de amplificar el sonido de la música.

Desde hace ya más de diez años Chris Martin batalla con un problema auditivo: le diagnosticaron Tinnitus, una patología que provoca zumbidos, sonidos o palpitaciones en los oídos.

enCantados está dirigido por Francina Cortés y Núria Martorell. Puedes seguir al ciclo en sus redes porque muy pronto anunciarán más colaboraciones con artistas nacionales e internacionales.

2 comentarios en «ENCANTADES s’encarregarà de signar els quatre concerts de Coldplay a Barcelona»

 1. Miguel Angel dice:

  Hola somos un matrimonio sordo dos personas nos gustaría asistir al concierto para el viernes 26
  Hay entradas?
  Espero vuestra respuesta gracias
  Miguel Angel y Montse
  De Cabrera de Mar [BCN]

  Responder
  1. Núria Martorell dice:

   Hola, Miguel Àngel. Perdonad la tardanza en la respuesta. No sé si finalmente vinisteis. Ahora tenemos el concierto accesible de Toquinho en el festival Alma. Saludos.

   Responder

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *